Diëtetiek

Diëtheek Dietheek West-Brabant

 ——-

“Ik dacht altijd dat bouillon goed was om aan te sterken. Door de diëtist weet ik nu wel beter: bouillon bevat nauwelijks voedingsstoffen en geeft wel een vol gevoel. Nu heb ik weer zin in de rest van mijn maaltijd die ik zo hard nodig heb.”

——-


Praktijkinformatie

Dietheek is een moderne en eigentijdse organisatie met diëtistenpraktijken in heel Nederland. In Haagse Beemden is Dietheek West-Brabant gevestigd op Hambroeklaan 1.


Gezond eten

Gezond eten helpt om langer te blijven leven en chronische ziekten en beperkingen uit te stellen. Dit geldt ook voor ouderen. Maar voor ouderen kan het soms lastiger zijn om gezond te eten. Bijvoorbeeld door ziekte, kauw- of slikproblemen. Of door een verminderde eetlust als gevolg van pijn, spanningen of medicijngebruik. Hierdoor kan er risico op ondervoeding ontstaan. Ondervoeding zorgt voor een snel verlies aan spiermassa en daarmee bijvoorbeeld meer risico op vallen en botbreuken. Specifieke voedings- of dieetadviezen kunnen dan nodig zijn.


Voedingsbehoeften

Daarbij verloopt het verouderingsproces bij iedereen anders. Hierdoor is de ene oudere de andere niet. Voor een optimale dieetadvisering kunt u dan ook het beste terecht bij een diëtist met een goede kennis van de voedingsbehoeften van ouderen en van de aandoeningen die bij ouderen vaak voorkomen.


Ruime ervaring in de ouderenzorg

Naast diverse na-scholingen op het gebied van ondervoeding en chronische ziekten, beschik ik over een ruime ervaring in de behandeling van voedingsgerelateerde problemen bij ouderen, en ben daarmee voor u dé deskundige bij uitstek voor alle vragen op het gebied van voeding. Voor een afspraak kunt u terecht op de praktijk zelf, maar ook huisbezoeken of telefonische consulten behoren tot de mogelijkheden wanneer de situatie hierom vraagt.

Via de contactpagina kunt u direct contact opnemen met LIJN 1.


Contact

Leonie Rijken

Leonie Rijken

Wilt u meer informatie over Dietheek West-Brabant en de mogelijkheden voor het verlenen van zorg, neemt u dan gerust contact met ons op.

Telefoon  088-4253600

E-mail     l.rijken@dietheek.nl

Website    www.dietheek.nl

Via de contactpagina van LIJN 1 kunt u ook contact met ons opnemen.


Bekijk ook de andere disciplines van LIJN 1

ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en psychologie.

klik op de desbetreffende discipline voor meer informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.