Logopedie

Logopedie Logopedie & Dyslexie De Witte

——-

“Eindelijk kan ik weer communiceren met mijn partner”. 

“Gelukkig verslik ik me nu niet meer”

“Ik heb weer het vertrouwen dat anderen mij goed kunnen verstaan”.

——-


Praktijk informatie

Logopedie & Dyslexie De Witte is een praktijk met 7 locaties in Breda. Onze logopedisten zijn allround en hebben daarnaast hun eigen specialisatie. Op de locaties in de Haagse Beemden (Hambroeklaan) en IJpelaar (Wildenborgstraat) is Kim Boons gespecialiseerd in de chronische ouderenzorg.

Goed om te weten

  • Onze behandelkamers zijn gezellig en pra
    ktisch ingericht.
  • De praktijk is rolstoeltoegankelijk en een lift is aanwezig.
  • Behandeling aan huis is mogelijk, als de situatie daarom vraagt (uw arts moet hiervoor wel toestemming geven).

Werkwijze

Tijdens het  kennismakingsgesprek worden de klachten, de hulpvraag of reden van verwijzing verder met u en uw eventuele partner besproken. Zo stemmen wij onze verwachtingen op de juiste manier op elkaar af. Daarna vindt er logopedisch onderzoek plaats. Afhankelijk van de aard van de hulpvraag zijn hier één of meerdere afspraken voor nodig. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en kan de behandeling, in samenspraak met u, starten.


Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

Logopedie & Dyslexie De Witte staat voor het vergroten en optimaliseren van de communicatieve zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven, wij streven er naar de mogelijkheid dat u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Concreet betekent dit dat er samen met u en uw directe familie gekeken hoe u op een betere manier met elkaar kunt communiceren. Na een hersenbloeding of herseninfarct kunnen de volgende problematieken optreden: het niet meer op woorden kunnen komen, het niet meer duidelijk kunnen spreken, moeite met het vertellen van een verhaal, moeite met het lezen van verhalen of de krant, moeite met het schrijven van brieven of boodschappenlijstjes en u kunt terecht met nog vele andere problematieken.

Mocht u na een  herseninfarct niet meer kunnen spreken dan kan er samen met de logopedist gekeken worden naar een alternatief communicatie-hulpmiddel. Wanneer blijkt dat een aanvullend communicatie-hulpmiddel zinvol is zal de logopedist u hierover adviseren en hierin begeleiding bieden.

Tevens kunt u bij onze logopedist terecht voor eet- en drinkproblematieken. Denkt u hierbij aan veelvuldig hoesten na het eten, het verslikken in eten en drinken, het niet meer goed kunnen doorslikken van eten of drinken of het gevoel dat het eten of drinken blijft steken in de keel. De logopedist bekijkt dan samen met u een eet- en drinkmoment om te bekijken welke adviezen er gegeven kunnen worden zodat u weer veilig kunt eten en drinken. Het te behalen resultaat stellen we zo hoog en realistisch mogelijk.


Logopedie & Dyslexie De Witte en LIJN 1

Logopedie & Dyslexie De Witte is de initiatiefnemer van het samenwerkingsverband LIJN 1 en één van de mede-oprichters. Bij LIJN 1 schakelt u met één telefoontje (mocht het nodig zijn) alle disciplines van LIJN 1 in. De meeste disciplines zitten onder één dak, dat maakt het samenwerken met elkaar gemakkelijk. Als het van belang is dat er met de andere disciplines multidisciplinair naar de problematiek gekeken moet worden, gaan wij graag met alle partijen van LIJN 1 in overleg. Dit is dan ook de meerwaarde van de samenwerkende praktijken van LIJN 1.


Contact

Wilt u meer informatie over Logopedie & Dyslexie De Witte en de mogelijkheden voor het verlenen van zorg, neemt u dan gerust contact met ons op.

T. 076-5640262

T. 076-5967721

E. logopediepraktijkdewitte@hetnet.nl

W. www.logopediepraktijkdewitte.nl

Via de contactpagina van LIJN 1 kunt u ook contact met ons opnemen.

 

Kim Boons

 

Bert de Witte


diëtetiek
, ergotherapie, fysiotherapie en psychologie.Bekijk ook de andere disciplines van LIJN 1

klik op de desbetreffende discipline voor meer informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.